De kunstenaar

Rob van Trier is in 1957 in Tilburg geboren. Al in zijn kinderjaren wist hij dat hij wilde schilderen. In zijn herinnering was hij 10 jaar, toen zijn vader hem met 10 gulden en de opdracht om daarvan scheermesjes te kopen, naar de winkel stuurde...

In de etalage bevonden zich allerlei dingen die een kind zouden kunnen interesseren. Maar Rob van Trier zag dat niet; hij zag alleen verfdozen met verftubes die exact 10 gulden kostten. De jongen kon de verleiding niet weerstaan; het geld van zijn vader gaf hij uit aan zijn verf.

Rob van Trier schildert, omdat hij schilderen moet. Hij beheerst de kunst om waar te nemen wat voor anderen verborgen blijft. Zijn schilderkunst is opgebouwd met verf-in-verf, kleur-in-kleur, en zwierige lijnen, waaraan de kijker al gauw verslaafd raakt. Van Trier schildert buiten en gaat ’s zomers graag naast de schildersezel plat op de aardbodem liggen om tijdens het schilderproces één te zijn met de natuur. Zijn werk straalt onvergelijkbare levenslust en schildersplezier uit. Een lust –en must- voor de kunstliefhebber.

De werken van van Trier worden wereldwijd verkocht; vijf van zijn schilderijen bevonden zich op 11 september 2001 in het World Trade Center in New York. In privé verzamelingen hangen zijn werken in dezelfde ruimte als de schilderijen van wereldberoemde schilders. Kopers van de schilderijen van van Trier zijn onder andere Armani, Ferrari, diverse banken, Rotaryclubs en kunstkenners.
PortfolioVanLanschotBankiers